Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Doji

doji.jpg

Név: Doji

Nem: Férfi

Életkor: 30

Legelső Szereplés: 3. rész

Szinkronhang:

- ??? (magyar)

- Juan Chiroan [3-32. részig], Andrew Jackson [33-51. részig] (angol)

- Koyasu Takehito (japán)

BeyBlade-je: Dark Wolf

Kinézet:

Igazi elegáns, úriember kinézet (bár a jellemvonásai nem erre utalnak): egyedi kék öltöny vörös nyakkendővel és lakkcipővel. Doji-nek szemüvege is van, mégpedig 7szögletű. Haja már furcsább, két oldalt égnekálló barna haj, hátul és elől egy-egy kilógó "recés" szállal. Első hajtincse sárga.

Jellemvonásai:

Ahogy a képen is mutatja az ábrázata, Doji gonosz, ám rettentő ravasz és higgadt. A csatákban kegyetlenül bánik ellenfeleivel. A Dark Nebula vezetője. Mondhatni, az esetek jó részében egy borospohárba öntött narancslével a kezében közlekedik, amit egyszer el is tört (aztán persze hoz egy újat).

Szereplés:

Doji azután jelent meg a Fejvadászok raktárépületében, miután Gingka legyőzte Kyoyá-t, ekkor vágyai teljesítését ajánlotta a fiúnak. Egy olyan helyre vitte őket, ahol az időjárás tökéletesen megfelelt Rock Leone támadásainak, azonban Kyoya azt még nem tudta, hogy mi rejlik Doji Bey-e, Sötét Farkas erejében. A férfi kihívta őt egy párbajra, azzal a feltétellel, hogy ha Kyoya veszít, mindent megtesz neki. Végül Doji nyert, úgyhogy elvihette Kyoyá-t. Közben kitette a Farkas-kanyonban és figyelte a tréningezését. Később Benkei meg akarta menteni vezérét, ekkor Doji an neki egy BeyBlade-et (Sötét Bikát), azzal a feltétellel, hogy ha legyőzi Gingká-t, akkor Kyoya visszatérhet. Miután minden lezajlott, eljött az idő egy Kyoya vs. Gingka párbajra, ahol nagy nehezen Gingka nyer. Doji ekkor jön a helikopterén gratulálni, egy pillanati harcra Kyoyá-val, aki később farkas megdob rendesen, majd távozáskor még kilövi Bey-ét ezzel ledöntve egy óriási szobrot a stadionból, de végül Benkei megaladájozta annak levonulását. Aztán Gingká-ék elmentek a Dark Nebula kastélyához, ahol Doji várta őket és közben csapdákkal nehezítette a bejutásukat. Végül Gingka elért a férfihoz és ott megközdenek, Doji veszít. Ez hatással volt Ryugá-ra is, hiszen felébredt a kómájából. Ekkor Gingka és Ryuga harcba kezdtek, amit Doji csak figyelt, mert tudta, hogy Gingka dühe L-Drago-t erősíti. Később Doji elviszi Ryugá-t egy ismeretlenhez a helikopterével, akirők később kiderült, hogy a neve Yu Tendo és hogy Doji bérelte fel azért, hogy résztvehessen a „Túlélőpárbaj”-on. Yu sikeresen meg is nyeri ezt a kört, ekkor Doji bejelenti céljait és terveit (ugyanis a Dark Nebula lett a legfőbb szponzor), majd ad 3 hónapot mindenkinek pontgyűjtésre. A férfi innentől minden idejét az irodájában tölti és várja a verseny kezdetét. Közben sok új tagot toboroz be: Tusbasa, Tetsuya, Tobio, Ryutaro és Reji. El is kezdett kísérletezni az egyes Bey-eken, így született meg PL: Dark Gasher. Egyszer Ryuga-val kezdett harcolni, amikor egy Főnix nevű maszkos alak megmenti őt. Doji-t kezdi érdekelni, ki is lehet ez az alak. Később párbajozik is vele. Mind ezek után jött egy párbaj, ami Yu és Reji között zajlott, azt végignézte. Végül Yu nagy károkat szenvedve megszökött és ezzel meglepte mind Reji-t, mind Doji-t. Aztán megváltoztatja a szabályokat, ami eléggé dühítette Gingá-ékat (Aki nem követi a szabályokat, kizárják). Majd megküzd Hyomá-val és Kentá-val, akik végül veszítettek ellene. Ám mielőtt bármit is csinálhatott volna győzelme után, felbukkant Főnix és mindent leállított. Ez nagyban idegesítette Doji-t, mert már másodszorra bukkan fel. Ekkor elhatározza, hogy kihívja egy végső csatára, de Főnix nyer és belelökődik Doji valami kristályba. Aztán kiszabadul és őrült módon le akarja „vadászni” Ryo Hagané-t (merthogy ő volt Főnix). Ekkor Ryugá-n felidegesíti magát és harcot kezd, de Doji veszít és a lelke eltávozik L-Drago-hoz. Végül, amikor L-Drago végleg legyőzésre került, Doji visszakapta a lelkét.